De kanteling begint bij jezelf!

Home / Nieuws / De kanteling begint bij jezelf!

Wij van Wydeblik zijn er van overtuigd dat ieder een aandeel heeft in haar of zijn omgeving. Vrijwilligerswerk bij de vereniging van je kinderen, extra aandacht voor je moeder, boodschappen doen voor de buurvrouw die met een gebroken been thuiszit. De mensen van Wydeblik hebben het in hun DNA om dit de normaalste zaak van de wereld te vinden. Het wordt met alle bezuinigingen niet minder: de wereld wordt mooier!

Ik ben een middag per week minder gaan werken. Dan kan ik bij mijn moeder het bed op gaan maken, af-en-toe even met haar naar de film of een terrasje pakken. Vroeger deed ze dat zelf of had ze hulp. Nu doen we dat samen: ze ziet mijn kinderen vaker, we leren haar om op de iPad te werken en het is hartstikke gezellig!

Is dat raar? Is het eigenlijk niet heel gewoon dat we een beetje voor elkaar zorgen? Soms op kleine schaal, maar ook op grote schaal? De ontwikkelaars binnen onze overheid hebben niet alleen maar slechte bedoelingen bij het veranderen van de wetten. Naast het feit dat er gewoonweg niet voldoende geld is om alle zorg nog te kunnen betalen kan de maatschappij wel een beetje naastenliefde gebruiken. En dat is nu precies waarom de mensen van Wydeblik overtuigd zijn van de waardevolle bijdrage (op lange termijn soms) van de nieuwe Wmo en Jeugdwet 2015.